Nemoš pobjeć od nedjelje

NEMOŠ POBJEĆ OD NEDJELJE

Ona i On dvoje su slučajnih partnera koji nam svoj odnos prikazuju bez zadrške. U potrazi za razumijevanjem i prihvaćanjem, kroz brojne unutrašnje dijaloge i vanjske monologe pokušavaju nam prikazati svoj svijet i pronaći izvor svojih nemira i krize u kojoj su se zatekli. Njihov odnos postao je svakodnevan, rutiniran, osjećaju se otuđeni od društva i od sebe samih, zatvoreni u krugu patnje, straha i krivnje.
Suočeni s osobnom i zajedničkom egzistencijom preispituju sebe i svoj odnos, analiziraju, kritiziraju, razgolićuju svoju osobnost, emocije, najskrivenije tajne, ne ostavljajući sumnju u ljudskost svojih postupaka. Lako je prepoznati se u njihovim životima, žive obrasce stvarnosti kojoj smo svjedoci i koja ne ostavlja previše prostora za drugačiji izbor.
Je li riječ o još jednoj kozmičkoj nepodudarnosti, neumoljivoj sudbini koja razdvaja sve što je razdvojivo ili je moguć bijeg od neizbježnog? Treba li se žrtvovati – skrenuti pogled, zaustaviti riječ, oblikovati misao, stisnuti zube? Ili je moguće slobodno doseći puninu postojanja bez trunka patnje?

Tekst
Tena Štivičić

Redatelj
Hrvoje Svalina

Igraju
Ivan Lukić
Marica Grgurinović

Koreografija
Anita Čanadi

Oblikovanje svjetla
Ivan Jurić

GALERIJA

plakat