1. Dani Kaštelanskog kazališta

PRVI DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA 5. – 26. ožujak 2011.

Pod pokroviteljstvom Grada Kaštela prvi put su organizirani Dani Kaštelanskog kazališta. S ciljem popularizacije teatra od 5. do 26. ožujka, kaštelanska publika imala je priliku pogledati 12 različitih kazališnih predstava, od čega je osam bilo za odrasle, jedna za djecu te nekoliko javnih satova glumačke škole.

– Afirmirati autohtono stvaranje kaštelanskih i hrvatskih autora od esencijalne je važnosti, ali svakako i promocija vrhunca svjetskog stvaralaštva, jer imamo i ulogu educiranja. Zadatak nam je kroz kazališnu umjetnost inicirati međugeneracijsku komunikaciju, posebno unutar obitelji i prema potrebitim skupinama društva – djeci i osobama s invaliditetom. Drugim riječima, poboljšati međusobno razumijevanje i potaknuti prevladavanje problema koji prate odrastanje. Uloga kazališta mora biti da okuplja sve one koji u teatru vide mogućnost poboljšanja društva. Prenošenje optimizma nastajanja umjetničkog djela moramo prenijeti u radost svakodnevice. (Joško Grgin)

Cilj nam je stvaranje izvanredne kulturno-kazališne scene u Kaštelima, njezina realizacija kroz naše vlastite uratke i kroz gostovanja kazališnih kuća i umjetnika iz Hrvatske i regije.

Pozivnica:

Plakat: