Keks i glad

KEKS I GLAD

Urnebesna crna komedija koja na iznimno satiričan način prikazuje neodređeno društvo u neodređenom vremenu i život (koji sve manje izgleda kao život) obitelji koja se našla na samom rubu egzistencije i pala preko njega.

Priča prikazuje šest likova: Mate – glava obitelji, Cvita – njegova žena, Blesi – njihov sin, Verđinela – Cvitina sestra, Kraljica Majka – Cvitina i Verđinelina majka, te Bartolomeo – starac u čijem stanu žive.

Obitelj samo naizgled vodi brigu o Bartolomeu – starcu čiji će im stan pripasti nakon njegove smrti. Mate zarađuje šetnjom po parku, Cvita priprema najnovije kontejnerske delicije, Blesi opravdava svoje ime, Verđinela radi upravo suprotno, a Kraljica Majka niza zdravstvene tegobe. Njihovo stanje je njihova priča, a ona nudi bezbroj smiješnih situacija stvorenih bilo dijaloškim putem ili gegom, te zvukovima i svjetlosnim efektima koji daju predstavi posebnu dinamiku i bojanje ambijenta, prikaza emocija i stanja kroz koja prolaze.

Ova komedija se bez ustručavanja hvata u koštac sa raznim negativnostima vremena i društvenog poretka, političkim i moralnim ikonama, te im se izruguje na posve originalan način. Svi likovi su jako živopisni, karikirani, izazivaju smijeh svakim pokretom, glasom, mimikom, ali prije svega radi se o inteligentnom humoru koji će vas nasmijati do suza.

Autor: Robert Marić
Redatelj: Hrvoje Svalina
Igraju: Toni Jurić, Marko Gotovac, Mirjana Runtić, Hrvoje Svalina, Ivona Čuljak, Ana Vuletin, Paul
Vinčić i Ivan Lukić.

GALERIJA