Misija

Naša je misija djeci, mladima i odraslima ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihovog odrastanja i života. Želimo uspostaviti komunikaciju i povesti dijalog s našom mladom publikom o gorućim i svakodnevnim temama koje ih interesiraju i zaokupljaju. Želimo im pomoći razumjeti svijet koji ih okružuje, ohrabriti ih i potaknuti da hrabro u njega zakorače.

Naša je dužnost sa pozornice pitati i propitkivati našu svakodnevicu i slati poruke ohrabrenja i nade. Naša je misija kazalište otvoriti mladoj publici te je postaviti u ravnopravan odnos sa tzv. kazalištem za odraslu publiku, i to neprestanim zalaganjem za izvrsnost i strogim, umjetničkim kriterijima ocjenjivanja vlastitog rada.

Naša je misija afirmirati autohtono stvaranje kaštelanskih i hrvatskih autora, ali i promovirati vrhunce svjetskog stvaralaštva.

Naša je misija uključivanje kazališne umjetnosti u programe obrazovnih institucija na svim razinama, edukacija edukatora, publike i umjetnika.

Naša je misija kazalištem inicirati međugeneracijsku komunikaciju, posebno unutar obitelji, poboljšati međusobno razumijevanje i potaknuti prevladavanje problema i nesporazuma koja prate odrastanje.

Naša je misija Kaštelima dati vrhunsku kazališnu scenu kroz naše uratke, ali i kroz gostovanja kazališnih kuća i umjetnika sa područja Hrvatske i šire.

Naša je prvenstvena misija stvoriti kulturno kazališno okruženje u Gradu i podignuti svijest građana Kaštela na višu kazališno-kulturnu razinu.