Čekaonica

Glumci Kaštelanskog kazališta svojim su sugrađanima pripremili dramu „Čekaonica“, nastalu prema tekstu Marine Vujčić, a u režiji Siniše Novkovića, koja je premijerno izvedena na 7. Danima Kaštelanskog kazališta.

Radnja predstave smještena je u čekaonicu liječničke ordinacije u koju dolaze različiti likovi, opterećeni teretom života i svojim brigama. Čekajući svoj red, manje ili više strpljivo, svatko od njih sa svojim problemima koji ih muče, započinju komunikaciju iz koje se očitavaju njihovi životni putovi i koja ih zbližava, premda su potpuni stranci.
Naznanci koji na nekom drugom mjestu vjerojatno ne bi prozborili ni riječ, čakajući svoj red, kroz crtice iz života i međusobnu komunikaciju publici se redom otkrivaju glavni likovi. Znatiželjna i nametljiva umirovljenica gospođa Vera, koja zapravo pričom krati svoje vijeme, bračni par Tomičić koji se našao u problemima nakon što je supruga slučajno otkrila da je suprug godinama laže o tome kako je nakon nesreće ostao nepokretan, student matematike i hipohondar Vedran Bartolić, popularna glumica Izabela, odnosno Mirela iz TV sapunice, nezadovoljna što ne može dobiti „ozbiljnu“ ulogu, te gospođa s leukemijom u remisiji, kojoj nije do ničeg, a najmanje do priče iščekujući hoće li dobiti smještaj u ustanovi u kojoj će se netko brinuti o njoj.
Sva njihova zapažanja, u svoj crni notes bilježi i gospodin za kojeg svi samo nagađaju tko je zapravo, te koje ga brige dovode u čekaonicu, sve dok na koncu u čekaonicu ne uđe i „ušlagirana“ Tonka, dovodeći radnju do neočekivanog obrata.

Tekst – Marina Vujčić
Režija – Siniša Novković
Kostimi – Dinka Čorkalo
Scenografija – Stipe Bilokapić
Svjetlo – Siniša Parić
Glazba – Siniša Novković

Igraju
Ana Matijević
Ivona Čuljak
Jasmin Kovačev
Jurica Škalabrin
Marin Jelenčić
Sandar Karuza
Mirna Simsig Jerkunica
Antonela Moranduzzo Gradski
Ivana Štrljić

GALERIJA